top of page

 De Tuinen

Groenten en fruit uit eigen tuin - gezond, lekker en leuk om zelf te kweken!

Grijp nu uw kans!

Beschikbare Percelen

Volgend jaar komen een aantal volkstuinen vrij in Wilsum.

Welke tuinen beschikbaar komen kunt u vinden onder de knop "Tuin indeling",

Deze tuinen zijn op de kaart gemarkeerd.

Tuinieren

 

In je vrije tijd tuinieren met als resultaat bijna het hele jaar door van je eigen groenten en fruit kunnen eten. Niet alleen erg gezond, maar ook erg leuk, daar je zelf bepaalt wat je wilt kweken en lekker vindt.
 

Het is geen hobby die vanzelf gaat. Je moet er op rekenen dat je minstens twee keer per week aandacht moet besteden aan wat je gezaaid en gepoot hebt. Het is zaak om het onkruid de baas te blijven en je moet ook de energie hebben om zo nu en dan te spitten en te schoffelen.

Je zult echter verrast zijn als je het verschil proeft met wat je in de winkel koopt.

Een bezigheid die de moeite waard is dus!

Sociaal Netwerk

 

Op het volkstuincomplex van 'Et Neije Begin' zijn ongeveer 25 tuinders actief, die je kunnen adviseren over hoe je de zaken het beste aan kunt pakken. Niet met alle tuinders zul je contact hebben, maar je sociale netwerk zal zeker versterkt worden. Er zijn tuinders die zoals als jij net begonnen zijn of soms al jaren  hun eigen kostje telen. Neem eens contact op met één van hen en bespreek hun ervaringen. Loop eens mee over het complex en laat je inspireren door het zien van de verschillende manieren van tuinieren.


 

bottom of page